Burenruzie

Een goede buur is goud waard. Maar soms gaat dat niet altijd goed. Je kunt bijvoorbeeld last hebben van overhangende takken, geluidsoverlast of rook van de houtkachel. Zo zijn er allemaal verschillende dingen waardoor het burencontact slechter wordt. Soms is een gewoon gesprek niet meer mogelijk. Buurtbemiddeling van Caleidoscoop kan helpen om het contact met je buren weer te verbeteren. Buurtbemiddeling is altijd gratis!

Hoe werkt het?

1. Aanmelding

Een bewoner of andere instantie (zoals bijvoorbeeld de politie) meldt de situatie bij de buurtbemiddeling van Caleidoscoop.

2. Beoordelen

Caleidoscoop gaat kijken of ze hier kunnen helpen. Soms is de ruzie al te erg. Dan wordt de zaak bij een andere hulpinstantie doorverwezen.

3. Praten met de partijen

De twee bemiddelaars gaan praten met degene die als eerste de melding heeft gedaan. Daarna gaan de bemiddelaars in gesprek met de andere partij.

4. Samen praten

De partijen gaan praten om te kijken hoe de ruzie opgelost kan worden. De bemiddelaars helpen bij het gesprek.

5. Nazorg

Na een tijdje worden de partijen gebeld om te vragen hoe het nu gaat.

Aanvragen

Wil je meer informatie over buurtbemiddeling? Of wil je een aanvraag doen? Dan kun je bellen naar Caleidoscoop 0513 - 629 090 en vragen naar Jacqueline Lenis. Je mag ook mailen naar info@caleidoscoopheerenveen.nl