OverlastOverlast Advies

De rijksuniversiteit heeft een zeer groot onderzoek gedaan naar burenoverlast. Op basis hiervan kunt u online advies aanvragen. U hoeft geen persoonsgegevens achter te laten. Nadat u een aantal vragen hebt beantwoord over de overlastsituatie, kunt u een PDF downloaden met een concreet juridisch advies. in die adviezen zijn meer dan 600 variaties mogelijk.

https://overlastadvies.nl/ 
Buurtbemiddeling door Caleidoscoop Heerenveen

Een goede buur is goud waard. Kleine ergernissen zoals overhangende takken, geluidsoverlast, de rook van de houtkachel of de auto van de buren voor jouw deur kunnen daar verandering in brengen. in plaats van elkaar te begroeten maak je elkaar verwijten en is een gewoon gesprek niet meer mogelijk. Buurtbemiddeling door onafhankelijke bemiddelaars kan dan een uitkomst bieden en wordt in de gemeente Heerenveen dan ook al een aantal jaren met succes ingezet.

Wat is buurtbemiddeling?

Buurtbemiddeling is een methode om buren die problemen hebben met elkaar in gesprek te brengen. Een voorwaarde is wel dat beide partijen bereid zijn om met elkaar in gesprek te gaan en de wil te hebben om tot een oplossing te komen.

Caleidoscoop beschikt over goed getrainde bemiddelaars met geheimhoudplicht.

https://www.caleidoscoopheerenveen.nl/buurtbemiddeling/  


Telefonisch Advies

Nationale Hulplijn Woonoverlast kan u telefonisch te woord staan voor advies.

Wij hebben bij de HBV nog geen ervaring met deze dienst.

https://0900woonoverlast.nl/ 

Bel 0900-0305 90cnt/pm

ma t/m vrij  13:00 tot 17:00